منبع: روزنامه جامجم
نکته شروع کار با ویندوز معمولاً دکمه Start است در صورتی که از رایانه شما غیر از خودتان شخص دیگری نیز استفاده میکند میتوانید با استفاده از این ترفند مانع ورود دیگران به منوی استارد شوید.
برای این منظور وارد مسیر زیر از رجیستری شوید.
HKEY-Classes-Root\clsio4622ad11-ff23-11dq-8d34-qqaqc9qf2719
کد بالا مربوط به دکمه Startاست. با قرار دادن یک خط فاصله ( - ) در ابتدای این کد کلاس منوی Start غیر فعال خواهد شد.
منبع: روزنامه جامجم
هنگامی که در اینترنت به گشت و گذار میپردازید عمور بسیاری از قبیل کپی کردن، ذخیره عکس، تنظیم یک عکس به عنوان پس زمینه و... با کلیک راست صورت میگیرد. حال اگر این منو دیگر ظاهر نشود در حقیقت در مرور وب بسیار محدود خواهیم شد. برای این کار میتوان از داخل رجیستری وارد مسیر زیر شده و مقدار دستور NO Browsr Contextmenu را به یک تغییر داد:
HKey-cureent-user\software\policies\microsoft\lnternet explorer\restrictions
در صورتی هم که دستور گفته شده از مسیر بالا حذف شود به حالت قبل باز خواهید گشت.
منبع: روزنامه جامجم
در بسیاری از موارد هنگامی که نرمافزاری را نصب میکنید در پایان از شما میخواهد که رایانه را Restart کنید البته شما میتوانید این کار را به بعد موکول کنید و در بسیاری ار موارد برنامه اصلاً نیازی به این کار ندارد. اما گاهی اوقات به هنگام اجرای برنامه نصب شده پیامی برای شما ظاهر میشود که رایانه شما restart نشده است شما با این ترفند میتوانید ویندوز را گول بزنید. طوری که فکر میکند شما رایانه را Restart کردهاید. برای این کار پنجره Taskmanegerرا با دکمههای Ctrl+Alt+del ظاهر کرده و در لبه Processes، پردازش Explorer.exe را پیدا کرده و End Process را فشار دهید. حال به لبه Application بروید دکمه Newtask را فشرده و Explorer را وارد و دکمه Ok را کلیک کنید.
منبع: روزنامه جامجم
اگر رایانه شما چند کاربر دارد، ممکن است بخواهید که کسی نتواند از طریق گزینه Shut down، رایانه را خاموش کند.
برای این کار میتوانید این گزینه را از منوی Start و نیز کلیدهای Alt+F4 را غیر فعال کنید. برای این کار، از داخل رجیستری به مسیر زیر بروید و مقدار دستور noclose را برابر یک کنید.
Hkey-current-user/software/Microsoft/windows/current version/policies/explorer
برای بازگشت به حالت قبل نیز، میتوانید این دستور را از مسیر بالا حذف کنید.
منبع: روزنامه جامجم
اگر دو یا چند ویندوز روی سیستم شما نصب باشد، ابتدای راهندازی رایانه، از شما برای ورود به یکی از آنها سؤال میشود و رد صورتی که هیچ کدام را انتخاب نکنید، بعد از 30 ثانیه، گزینه پیش فرض انتخاب میشود.
اگر یکی از ویندوزها را پاک کنید باز هم نام آن در لیست ابتدای راهاندازی نمایش داده میشود. برای حذف این گزینه، ابتدا notepad را اجرا کنید و از درایو C، فایل boot.ini را باز کنید. سپس کل خط مربوط به گزینه مورد نظرتان را در آن پیدا کنید. آنرا پاک کنید و تغییرات را ذخیره کنید. از این پس، دیگر گزینه حذف شده، در لیست ابتدایی دیده نمیشود.
منبع: روزنامه جامجم
در ویندوز، سرویسهای بسیار وجود دارند که هنگام شروع به کار سیستم عامل اجرا میشوند. اگر میخواهید این سرویسها را مدیریت کنید و یا اطلاعات مختصری راجع به هر یک کسب کنید، کافی است در منوی Run دستور services.msc را نوشته و Ok کنید تا پنجره services باز شود در این پنجره لیست کاملی وجود دارد که میتوانید در آن هر کدام از سرویسها را متوقف یا آغاز کنید. (restart, resume, pause, stop, start) توضیحات مختصری نیز در مقابل هر سرویس در ستون Description وجود دارد که میتوانید از آن استفاده کنید. برای تنضیمات پیشرفتهتر نیز میتوانید روی هر گزینه کلیک راست کنید و Properties را انتخاب کنید.
منبع: روزنامه جامجم
زمانی که در ویندوز بر روی یک آیکون (فولدر یا فایل) کلیک میکنید و یا به هر طریقی آن را انتخاب میکنید، رنگ آن آبی میشود. اما شما میتوانید این رنگ را بهدلخواه تغییر دهید. برای این کار، وارد رجیستری شوید و به مسیر زیر بروید:
Hkey_current_user\ControlPanel\colors
سپس دستور Hot Tracking Color را انتخاب کنید و مقدار آن را به کد دلخواه تغییر دهید. کد رنگ مورد نظر در قابل R G B است که هر کدام از آن حروف از 0 تا 255 قابل تغییر است. مثلاً کد زیر مربوط به رنگ خاکستری است: 160160160. توجه داشته باشید که در تنظیمات Folder Option در بخش General، باید گزینه Web Style انتخاب شده باشد.
منبع: روزنامه جامجم
شاید در رایانههای چند کاربره نخواهید حق استفاده از My computer را به کاربران بدهید. میتوانید این آیکون را به روش زیر از روی دسکتاپ حذف کنید. برای این کار از داخل رجیستری مسیر زیر را دانبال کنید:
Hkey_local_Machine\software\Microsoft\windows\currentVesion\Policies\NonEnum
سپس مقدار دستور زیر را که کد کلاس My Computer است به یک تغییر دهید:
02D40FE0-3AEA-9601-A2D8-20080b90303D
از: http://www.tarfandestan.com
اکثر کاربران ویندوز XP با قابلیت Hidden کردن یا مخفی کردن فایلها از طریق قسمت Folder Option آگاهی دارند. هنگامی که شما فایل یا فولدری را Hidden میکنید کافی است که از طریق View > Folder Option قابلیت دیدن فایلهای Hidden را فعال کنید تا این فایلهای مخفی شده به سادگی مجدد رویت شوند. اما در این ترفند قصد داریم روشی بسیار کارآمد را به شما معرفی کنیم که همواره فایلهایی که Hidden کرده اید را Hidden نگه میدارد! به طوریکه حتی با فعال کردن گزینه Show hidden files and folders هم فایلها همچنان مخفی باقی خواهند ماند.
بدین منظور:
از منوی Start وارد Run شده و عبارت regedit را تایپ نموده و Enter بزنید تا ویرایشگر رجیستری باز شود.
حالا به آدرس زیر بروید:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/Advanced/Folder/Hidden/SHOWALL
اکنون از قسمت دیگر صفحه روی CheckedValue دوبار کلیک کنید. در پنجره باز شده Value را از 1 به 0 تغییر دهید.
حالا OK کرده و خارج شوید.
اکنون اگر در My Computer از منوی View وارد Folder Options شوید و سپس به تب View بروید ، در قسمت Hidden files and folders ، تیک گزینه Show hidden files and folders را بزنید و خارج شوید در صورت بازگشت مجدد خواهید دید که این گزینه لغو خواهد شد و همواره فایلهای شما به حالت Hidden باقی خواهند ماند.
منبع : http://www.hamniaz.com
آیا تا به حال به این فکر افتاده اید که چگونه می توانید از منزل و از راه دور سیستم محل شرکت و یا اداره خود را به نحوی Remote کنید که حتی صفحه دسک تاپ آن را به همان شکل و شمایل بر روی سیستم خود داشته باشید .به عبارت دیگر آیا می توان به نحوی از تمامی امکانات آن سیستم بهره برده و به راحتی برنامه های آن را از راه دور اجرا کنید و بر روی سیستم خود ملاحظه کنید.
شرکت مایکروسافت با قراردادن برنامهRemote Desktop در نسخه Xp Profesional خود این امکان را برای کاربران فراهم ساخته تا از راه دور به کامپیوتری در محل دیگر دسترسی یابند .از طریق این ویژگی می توانید از منزل به کامپیوتر محل کارتان مرتبط شوید و به تمام برنامه ها ، فایلها و منابع موجود در شبکه محل کارتان ، دسترسی یابید . حتی می توانید محیط دسک تاپ سیستم محل کارتان را عینا در کامپیوتر راه دور اجرا نمائید .
در واقع شیوه کار این برنامه به نحوی است که به محض برقراری ارتباط ، سیستم راه دور بطور اتوماتیک Lock می شود و مادامیکه به آن مرتبط هستید هیچ شخص دیگری نمی تواند به برنامه ها ، فایلها و سایر منابع آن دسترسی داشته باشد و هنگامیکه به محل کارتان بازگردید می توانید آن را با فشار دادن کلید های CTRL+ALT+DEL از حالت Lock خارج نمائید .
از دیگر ویژگی های این برنامه امکان login در یک زمان بر روی چند سیستم می باشد - حتی در حالتی که دیگران نیز به آن سیستم Log in کرده باشند- و کاربر می تواند برنامه های آنها را بطور همزمان اجرا کند.
برای دسترسی به امکانات و اجرای این برنامه باید موارد زیر را در نظر داشته باشید :
- یک کامپیوتر که در آن ویندوز Xp Profesional نصب شده و دسترسی به محیط اینترنت و یا شبکه را دارد .
- یک کامپیوتر دیگر در منزل و یا در همان محل شرکت (که از طریق شبکه داخلی با هم مرتبط هستند) با امکان دسترسی به اینترنت ، مودم
- نام کاربری ، کلمه رمز عبور و مجوزهای مناسب
برپایی سیستم Remote Desktop :
1- به Control Panel وارد شده و سپس گزینه System را انتخاب کنید .
2- در برچسب Remote ، گزینه Allow users to connect remotely to this computer را که در پائین پنجره قرار دارد انتخاب نمائید .
3- در محیط Remote Desktop ، گزینه Select Remote Users ... را کلیک کنید .
4- در کادر محاوره ای Remote Desktop Users گزینه Add… را انتخاب نمائید.
5- در کادر محاوره ای Select Users گزینه Locations … را برای تعیین موقعیت جستجو کلیک نمائید .
6- برای تعیین نوع آبجکتها ی مورد نظرتان نیز گزینه Object Types… را کلیک نمائید .
7- هنکامی که نام مورد نظرتان را یافتید ان را انتخاب کرده و سپس Ok را کلیک نمائید .در این مرحله نام مورد نظر شما در لیست کاربران Remote Desktop قرار می گیرد.
در این مرحله سیستم مزبور آماده برقراری ارتباط از راه دور می باشد. بدین منظور:
1- از منوی Start گزینهPrograms و سپس گزینه Accessorise را انتخاب کرده و از قسمت Communications نیز گزینه Remote Desktop Connection را انتخاب کنید.
2- در این مرحله پنجره Remote Desktop Connection نمایان می شود .
3- گزینه Options را انتخاب کنید تا امکان تعیین گزینه های بیشتری برای تان فراهم شود.
4- از قسمت Computer و از منوی پائین افتادنی آن نام کامپیوتر مورنظر تان را انتخاب کنید .و یا گزینه browse more for… را برای دسترسی به نام کامپیوتر های دیگر انتخاب کنید .
5- در کادر های user name و password و domain به ترتیب شناسه یا نام کاربری ، رمز عبور و نام domain مربوط به شبکه را وارد کنید.
6- سپس برای برقراری ارتباط گزینه Connect را انتخاب کنید .