سفارش تبلیغ
صبا ویژن
در گذشته مرا برادرى بود که در راه خدا برادریم مى‏نمود . خردى دنیا در دیده‏اش وى را در چشم من بزرگ مى‏داشت ، و شکم بر او سلطه‏اى نداشت ، پس آنچه نمى‏یافت آرزو نمى‏کرد و آنچه را مى‏یافت فراوان به کار نمى‏برد . بیشتر روزهایش را خاموش مى‏ماند ، و اگر سخن مى‏گفت گویندگان را از سخن مى‏ماند و تشنگى پرسندگان را فرو مى‏نشاند . افتاده بود و در دیده‏ها ناتوان ، و به هنگام کار چون شیر بیشه و مار بیابان . تا نزد قاضى نمى‏رفت حجّت نمى‏آورد و کسى را که عذرى داشت . سرزنش نمى‏نمود ، تا عذرش را مى‏شنود . از درد شکوه نمى‏نمود مگر آنگاه که بهبود یافته بود . آنچه را مى‏کرد مى‏گفت و بدانچه نمى‏کرد دهان نمى‏گشود . اگر با او جدال مى‏کردند خاموشى مى‏گزید و اگر در گفتار بر او پیروز مى‏شدند ، در خاموشى مغلوب نمى‏گردید . بر آنچه مى‏شنود حریصتر بود تا آنچه گوید ، و گاهى که او را دو کار پیش مى‏آمد مى‏نگریست که کدام به خواهش نفس نزدیکتر است تا راه مخالف آن را پوید بر شما باد چنین خصلتها را یافتن و در به دست آوردنش بر یکدیگر پیشى گرفتن . و اگر نتوانستید ، بدانید که اندک را به دست آوردن بهتر تا همه را واگذاردن . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :915
بازدید دیروز :178
کل بازدید :856762
تعداد کل یاداشته ها : 1319
103/9/9
7:4 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
آذر آموزش[45]
باسلام من در شغل تدریس کامپیوتر هستم و دراکثر شاخه های کامپیوتر فعالیت دارم

خبر مایه
لوگوی دوستان
 



آشنایی با رادیوهای اینترنتی(شماره 294)

اینترنت در عرصه پخش صوت (صدا) و تصویر، نیز تحولات چشمگیری را بوجود آورده است . استفاده از رادیوهای اینترنتی، مهمترین تحول در زمینه استفاده از رادیو از سال 1920 است . رادیوهای اینترنتی از اواخر سال 1990 مورد توجه قرار گرفتند. با استفاده از رادیوهای اینترنتی می توان از هر محل و توسط صرفا" یکدستگاه کامپیوتر به اطلاعات منتشر شده دستیابی پیدا کرد.

استفاده از رادیو بمنظور نشر اطلاعات ، از اوایل سال 1920 مطرح گردید. در سال 1954 همزمان با ابداع تراتزیستور ، استفاده از رادیو بشدت رشد و متداول گردید. رادیوهای اینترنتی در اواخر قرن بیستم و اوایل فرن بیست و یکم مطرح و با توجه به زیرساخت اینترنت بسرعت با استقبال مواجه گردیدند. برای دستیابی به رادیوهای اینترنتی به یکدستگاه کامپیوتر شخصی و اینترنت نیاز است . دستیابی به اینترنت بصورت بدون کابل ، امکان استفاده از رادیوهای اینترنتی را در اتومبیل ، PDA و تلفن های سلولی فراهم کرده است . نسل جدید دستگاههای بدون کابل ، دارای قابلیت های گسترده بمنظور دستیابی به رادیوهای اینترنتی خواهند بود.


مزایای رادیوهای اینترنتی

ایستگاههای رادیوئی سنتی ، دارای دو محدودیت عمده در رابطه با نشر اطلاعات می باشند :

قدرت ایستگاه فرستنده ( معمولا" یکصد miles)

امواج رادیوئی قابل دسترس ( صدها ایستگاه محلی ممکن است وجود داشته باشد )

رادیوهای اینترنتی دارای محدودیت جغرافیائی نمی باشند. بنابراین انتشار اطلاعات توسط یک رادیوی اینترنتی در شرق ، قابل شنیدن در غرب خواهد بود. پتانسیل رادیوهای اینترنتی بسیار گسترده است . رادیوهای اینترنتی در مقایسه با رادیوهای سنتی که صرفا" از صوت برای پخش اطلاعات استفاده می نمایند ، امکان استفاده از تصاویر ، گرافیک ، متن ، لینک های مربوطه و ارتباط متقابل با شنونده را نیز ارائه می دهند. با توجه به ماهیت عملکرد رادیوهای اینترنتی استفاده از آنان در موارد متعددی توصیه می گردد. مثلا" در یک سیستم آموزشی و یا آموزش های مبتنی بر وب ، استفاده از رادیوهای اینترنتی بمنظور نشر اطلاعات بسیار حائز اهمیت است . رادیوهای اینترنتی از طیف گسترده ای از امواج برای نشر اطلاعات خصوصا" در رابطه با موزیک استفاده می نمایند.


ایجاد یک ایستگاه رادیو اینترنتی

بمنظور ایجاد یک ایستگاه رادیوئی اینترنتی به امکانات زیر نیاز خواهد بود :

CD player

نرم افزار های مربوط به تکثیر یک Track موزیک از یک CD به هارد دیسک کامپیوتر

نرم افزارهای ویرایش و ضبط صدا

میکروفن

Mixer
های صوتی

Equalizer
، Compressor

کارت صدا

کامپیوتر اختصاصی بهمراه نرم افزار های encoder

سرویس دهنده Streaming media

برای نشر اطلاعات از طریق رادیوهای اینترنتی مراحل زیر دنبال می گردد:

اطلاعات صوتی از طریق یک کارت صدا به کامپیوتر مورد نظر وارد می گردند.

سیستم فوق ، اطلاعات صوتی دریافتی را به فرمت Streaming تبدیل می نماید. اطلاعا ت صوتی دریافتی، نمونه سازی و پس از قشرده سازی آماده ارسال بر روی اینترنت خواهند شد.

اطلاعات صوتی فشرده شده ، برای سرویس دهنده ارسال می گردند. سرویس دهنده می بایست دارای یک پهنای باند بالا با اینترنت باشد .

سرویس دهنده اقدام به ارسال اطلاعات صوتی بر روی اینترنت کرده و کامپیوترهای شنونده که دارای نرم افزارهای Player و یا Plug-in می باشند ، قادر به شنیدن خواهند بود . نرم افزارهای فوق ، اطلاعا ت صوتی stream دریافت شده از سرویس دهنده را به صوتی که قابل شنیدن توسط شنونده باشند ، تبدیل می نمایند.

از دو روش متفاوت برای عرضه صوت بر روی اینترنت استفاده می شود : Download و Streaming media . در روش download ، یک فایل صوتی بر روی کامپیوتر کاربر ذخیره می گردد. فرمت های فشرده نظیر mp3 ، متداولترین فرمت فایل های صوتی برای Download کردن می باشند. ( ارسال هر نوع فایل صوتی توسط وب سایت ها و یا سایت های Ftp امکان پذیر است ). در روش Streaming ، فایل صوتی ذخیره نمی گردد بلکه صرفا" پجش خواهد شد. انتشار اطلاعات بکمک روش فوق بصورت پیوسته و با بهره گیری از سه نرم افزار انجام می گیرد : Encode و Server و Player . نرم افزار encoder اطلاعات صوتی را به فرمت streaming تبدیل می نماید. سرویس دهنده ،اطلاعات تبدیل شده را قابل دسترس بر روس اینترنت نموده و نرم افزار player ، مسدول بازیابی اطلاعات است . در پحش مستقیم ، نرم افزارهای encoder و Streamer بصورت همزمان فعالیت می نمایند. اطلاعات صوتی از طریق کارت صدا به سیستم مربوطه تغذیه و پس از Encode نمودن آنها توسط نرم افزار مربوطه بر روی سرویس دهنده streaming قرار خواهند گرفت . باتوجه به حجم بالای عملیات محاسباتی ، سرویس دهنده Streaming می بایست یک سرویس دهنده قدرتمند و اختصاصی باشد.