سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، گمشده مؤمن است . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :206
بازدید دیروز :128
کل بازدید :857257
تعداد کل یاداشته ها : 1319
103/9/11
9:46 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
آذر آموزش[45]
باسلام من در شغل تدریس کامپیوتر هستم و دراکثر شاخه های کامپیوتر فعالیت دارم

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

راهنمایی فرمت فایل های گرافیکی (شماره 371)

منبع: از مجله شبکه
به طور کلی، برای تصمیم گیری در خصوص نوع یا فرمت فایل گرافیکی، سه عامل را باید مورد توجه قرار دهید: نوع خروجی (قرار است تصویر چاپ شود یا مثلا روی وب به نمایش درآید؟)، ویژگی ها و قابلیت های خاص هر فرمت (مثلا فرمت
TIFF برای ویرایش تصویر از BMP مناسب تر است)، و امکانات موجود (اگر دوربین دیجیتالی شما فرمت TIFF را نشناسد، کاری نمی توانید بکنید). در ادامه اطلاعاتی را خواهید یافت که در تصمیم گیری شما برای انتخاب فرمت مناسب چاره ساز خواهند بود.

JPEG: یک فرمت تمام رنگی از نوع raster که تمام مرورگرهای وب و دوربین های دیجیتالی آن را می شناسند. روش فشرده سازی مورد استفاده این نوع فرمت، اندازه فایل را بسیار کاهش می دهد، که برای بارگذاری از اینترنت مناسب است. البته این کاهش حجم فایل به قیمت افت کیفیت تمام می شود. هر دفعه که یک فایل را با فرمت JPEG ذخیره می کنید، از کیفیت آن باز هم کاسته می شود.
GIF: یک فرمت raster مخصوص وب. پالت رنگ مورد استفاده فایل های GIF بسیار محدود است (حداکثر 256 رنگ به طور همزمان). عملا برای کاهش حجم فایل، فقط چند رنگ از این 256 رنگ استفاده می شود. پالت رنگ کوچک، فشرده سازی بدون افت کیفیت، رنگ های پشت نما (transparent) و انیمیشن فریمی، خواصی هستند که GIF را به یک فرمت مناسب برای نمایش آرم و آیکون در وب تبدیل کرده اند.
TIFF: بهترین انتخاب برای تصاویر raster که قرار است چاپ شوند. این فرمت از مدهای رنگی مختلفی تشکیل شده است. TIFF علاوه بر رنگ RGB، از طیف خاکستری 8 بیتی و CMYK سی و دو بیتی هم حمایت می کند. ویژگی هایی چون gradient transparency، چند لایه ای بودن، و روش های متعدد فشرده سازی در TIFF محبوبیت خاصی به این فرمت بخشیده اند.
PNG: فرمتی از نوع raster که کم کم دارد در وب جا باز می کند. PNG که سرنام Portable Network Graphics است هم از تصاویر پالتی و هم تصاویر تمام رنگ پشتیبانی کرده و فشرده سازی آن بدون افت کیفیت است. متوجه شفافیت و سایه ظریف کلاه موجود در شکل بالا می شوید؟ یادتان باشد که در حال حاضر همه مرورگرهای وب قابلیت نمایش فایل های PNG را ندارند.
•فایل های اختصاصی: بعضی برنامه ها فایل هایی می سازند که فقط خودشان می شناسند. این فرمت ها به درد ساخت و ویرایش تصویر می خورند. مثلا تصویر بالا که در برنامه فتوشاپ (فرمت
PSD) ساخت شده چند لایه ای است و از ماسک های transparent استفاده کرده و نوشته هم دارد.
•فونت یکدست: این تصاویر از اشیایی جدا از هم تشکیل می شوند. تصویری که در زیر مشاهده می کنید یک ماهی را نشان می دهد که خود از تعداد زیادی شکل هندسی تشکیل شده است. اگر برای وب احتیاج به ساخت چنین تصاویری دارید، نرم افزار
Falsh محصول شرکت ماکرومدیا معرکه است.