منبع: http://weblog.azemat.com
- من میخواهم وبلاگنویس شوم! از کجا باید شروع کنم!؟
در ابتدا در یکی از سایتهای رایگان سرویسدهنده وبلاگ ثبتنام کنید. میتوانید از Blogger.com شروع کنید. پس از اینکه مدتی را با این سرویسدهنده رایگان گذراندید و به عبارتی با چم و خم وبلاگنویسی آشنا شدید، میتوانید به یک دامین و فضای شخصی کوچ کنید. البته شما از همان ابتدا هم میتوانید تحت یک دامین و فضای شخصی وبلاگتان را منتشر کنید، ولی بهتر است کار را با سرویسهای رایگان شروع کنید. پس از ثبت وبلاگ، شروع به نوشتن کنید! راجع به هر چیزی که دوست دارید.
- چه کار کنم که وبلاگم در موتورهای جستجو ثبت شود؟
لازم نیست شما کار خاصی انجام دهید. اکثر موتورهای جستجوی معروف و بالاخص گوگل (که به عبارتی معروفترین و مهمترین موتور جستجو بهحساب میآید) شما را خود به خود پیدا میکنند و صفحات وبلاگ شما را ایندکس میکنند. البته در برخی از این موتورهای جستجو قسمتی برای معرفی کردن و شناساندن سایتهای جدید وجود دارد، که از آن طریق هم میتوانید وبلاگتان را به موتور جستجو معرفی کنید. اگر این کار را هم نکردید، نگران نباشید. گوگل شما را پیدا خواهد کرد و همین کافی است.
- میخواهم وبلاگ بنویسم اما نمیدانم با چه موضوعی!
دست شما برای انتخاب موضوع برای وبلاگتان بسیار بسیار باز است. به عبارتی در خصوص هر چیزی که بخواهید میتوانید بنویسد. مثلا وبلاگتان میتواند دفتر خاطرات شما باشد و شما از روزمرگیها و مطالب مختلف دیگر در آن بنویسید. اما باید توجه داشته باشید درصورتی که میخواهید وبلاگتان خواننده داشته باشد و به عبارتی برای افراد دیگر مفید باشد، سعی کنید روی موضوع تخصصی که به آن مهارت دارید، کار کنید. مثلا اگر به مکانیکی و مسائل مربوط به آن وارد هستید، یک وبلاگ در خصوص خودرو و مسائل جانبی آن بسازید و اطلاعات خود را با دیگران تقسیم کنید. یا اگر شما در رشتهی کتابداری تحصیل میکنید، میتوانید یک وبلاگ مرتبط با رشتهی تحصیلیتان بسازید و مردم را با این رشته بیشتر آشنا کنید. جای این دسته از وبلاگهای تخصصی در وبلاگستان فارسی، بسیار خالی است.
- چگونه میتوانم رنگهای استفاده شده در قالب وبلاگم را تغییر دهم؟
در بخش مدیریتی وبلاگتان بخشی با نام Template یا قالب وجود دارد. فرقی هم نمیکند که آیا با یک سرویسدهنده رایگان، وبلاگتان را منتشر میکنید و یا اینکه یک برنامه مدیریت محتوی مانند موویبلتایپ، بر روی فضای شخصی خود نصب کردهاید و وبلاگتان را از آن طریق منتشر میکنید. در هر حال وارد این بخش شده و کدهای موجود را Copy کرده و به عنوان مثال در برنامه مایکروسافت فرانتپیج، Paste کنید. حال شما با یک صفحهی معمولی HTML سروکار دارید. هر تغییری که میخواهید، میتوانید در رنگ و یا دیگر اجزای قالب خود بدهید. البته شما باید تا حد کمی با برنامه مایکروسافت فرانتپیج و یا زبان HTML آشنایی داشته باشید. پس از اینکه تغییرات دلخواه را انجام دادید، کدهای جدید را جایگزین کدهای قبلی کرده و تغییرات را ذخیره کنید. در اکثر موارد نیاز هست که یکبار وبلاگ را بازسازی کرده تا تغییرات اعمال شود.
- وبلاگ من خواننده ندارد، چه کنم؟
درباره جذب خواننده برای وبلاگ هم بحث مفصل است. یک عده از وبلاگنویسانی که تازه، کار را شروع کردهاند، انتظار دارند که در همان ابتدای کار با سیل عظیم خوانندگان روبرو شوند! این طرز تفکر اشتباه است. شما ابتدا باید مدتی بنویسید تا شناخته شوید و پس از آن کمکم معروف بشوید! نه اینکه بخواهید همهی راهها را، یکشبه طی کنید. به هر حال چند مورد برای جذب خواننده خدمتتان عرض میشود:
- اکثر سرویسدهندههای وبلاگ، بخشی با عنوان لیست اعضا دارند و وبلاگهای اعضای خود را در شاخهی مناسب، در آن ثبت میکنند. سعی کنید اگر سرویسدهنده وبلاگتان دارای لیست اعضا میباشد، حتما در آن لیست، حضور داشته باشید.
- یک سری از خوانندگان، شما را از طریق موتورهای جستجو پیدا خواهند کرد، سعی کنید این دسته از بازدیدکنندگان را از دست ندهید! هر کدام از این بازدیدکنندگان میتوانند یک مشتری دائمی برای شما باشند.
- سعی کنید از وبلاگهای معروف و پرخواننده لینک بگیرید، مثلا یک مطلب مفید و جالب بنویسید و از آنها بخواهید که به این مطلب شما لینک بدهند.
در کل نگران نباشید، اگر پیوسته و مفید بنویسید، کمکم شناخته خواهید شد و بازدیدکنندگان به سمت شما خواهند آمد.