سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خدایا! . . . در دیده ام نور و در دینم بینش بنه . [امام صادق علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :104
بازدید دیروز :280
کل بازدید :855773
تعداد کل یاداشته ها : 1319
103/9/8
2:36 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
آذر آموزش[45]
باسلام من در شغل تدریس کامپیوتر هستم و دراکثر شاخه های کامپیوتر فعالیت دارم

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

منبع: روزنامه جام‌جم

کافی و گوگل، کاربرانی را از ورود سایتهای خطرناک نهی می‌کنند

چند ماه پیش، از فرزند 10 ساله‌ام از من خواست برای پیدا کردن یک سایت اینترنتی در مورد چند فیلم انیمیشن ژاپنی به او کمک کنم. از کمک به او خوشحال بودم. زیرا در خانه برای استفاده از شبکه اینترنت قوانین سخت‌گیرانه‌ای برقرار است و فرزندم می‌دانست مه اجازه نودارد به تنهایی در شبکه به جستجو بپردازد. علاوه بر آن من رایانه‌ای را به نرم‌افزار‌هایی مجهز کرده بودم که از طریق ان امکان کنترل رایانه در هنگامی که منزل نبودم وجود داشت مشکل ما از زمان ورود به یک سایت اینترنتی با ظاهری معمولی و بدون اشکال شروع شد احساس کردم که اتفاق در حال رخ دادن است یک‌باره چندین پنجره تبلیغاتی مزاحم روی صفحه نمایش ظاهر شد که اکثر بیشتر ارتباطی به موضوع ما نداشتند با اینکه فعالیتی در شبکه انجام نمی دادم، اما رایانه‌ام در حال دانلود اطلاعات از شبکه بود. از نرم‌افزار‌های ضد ویروسی و امنیتی خود کمک خواستم، ولی آنها هم عکسالعملی نشان نمی‌دادند. تنها چیزی که به نظرم رسی این بود که برق رایانه‌ام را قطع کنم و پروفایل کاربری خود را از روی ویندوز پاک کنم.

این جملات عین کلماتی است که تام ریگان، یکی از ویسندگان معروف در زمینه رایانه و اینترنت در مقاله‌ای عنوان کرده است. مشکلی که شاید بسیاری از شما هم با ان درگیر شده باشید.

مسله اصلی ینجاست که گاهی حتی با وجود نرم‌افزار‌های ضد ویروسی و ضد جاسوسی، برنامه‌های مخرب اینترنتی را به رایانه شما نفوذ می‌کنند و زمانی شما از وجود آنها آگاه می‌شوید که دیگر کار از کار گذشته است. برخی از نرم‌افزار‌های ضد ویروسی هم پس از آنکه برنامه‌های ویروسی روی رایانه شما اجرا شدند، پیغام خطا و هشدار می دهند که چنین نرم‌افزارهایی نمی‌توانند مفید باشند. برای حل چنین مشکلاتی، به تازگی دو شرکت مکافی و گوگل برنامه‌هایی را ارائه کرده‌اند که بد نیست با آنها آشنا شوید.

راهنمای سایت مکافی

شرکت کافی که یکی از شرکتهای شناخته شده در زمینه نرم‌افزار‌های امنیتی است نرم‌افزار کوچک جدیدی به نام Siteadvisor را ارائه کرده است که روی مرورگر شما نصب می‌شود این نرم‌افزار همانگونه که از نامش پیداست، یک راهنما برای ورود به سایتها و شناسایی سایتهای مرموز است هنگامی که کاربر در یکی از موتورهای جستجوگر نظیر گوگل و یاهو جستجو می‌کند این نرم‌افزار کوچک سایتهای خطرناک را شناسایی و کاربر را از خطرات ورود به آنها مطلع می‌کند. با نصب این نرم‌افزار یک جعبه متنی در قسمت گوشه پایین سمت راست مرورگر ایجاد می‌شود. این جعبه بسته به سایتی که کاربر قصد دیدن آنرا دارد به سه رنگ سبز، زرد و قرمز تبدیل می‌شود. بنابه گفته مسئولان شرکت مکافی، این شرکت تا کنون بیش از 4 تا 6 میلیون سایت اینترنتی را بازدید و مورد آزمایش قرار داده است و توانسته یک بانک اطلاعاتی بسیار خوب از سایتهای اینترنتی خطرناک تهیه کند. هنگامی که نرم‌افزار Siteadvisor روی مرورگر نصب می‌شود، با کمک این بانک اطلاعاتی، می‌تواند سایتهای خطرناک را از ساتهای سالم تشخیص دهد.

البته مکافی یک اقدام جالب دیگر هم انجام داده است این شرکت برای افزایش آگاهی کابران در زمینه هرزنامه‌های اینترنتی یک آزمون ترتیب داده است که کاربران می‌توانند با انجام آن، اطلاعات خود را محک بزنند این آزمون به نشانی www.mcafee.com/spamquiz قابل دسترسی است. در صفحه پایانی این آزمون لینکی برای دانلود نرم‌افزار Siteadvisor وجو دارد.

هشدار دهنده گوگل

گوگل هم در اقدامی‌مشابه، موتور جستوجوی خود را به فناوری جدیدی برای هشدار به کاربران درهنگام ورود به سایتهای خطرناک مجهز کرد در هنگام ورود به این سایتها، پیام هشداری با این مزمون در برابر کاربر قرار می‌گیرد. سایتی که شما قصد دیدن آنرا دارید، ممکن است به رایانه شما آسیب برساند‍. گوگل مدتهاست که به کمک فناوریهای پیشرفته جستجوی خود، سایتهای موذی و خطرناک را شناسایی کرده است و فهرست کاملی از آنها را در اختیار دارد البته باید توجه داشت کاربران را از ورود به این سایتها منع نمی‌کند و تنها به آنها هشدار می‌دهدکه عاقبت خوبی در انتظار آنها نیست.

در ادامه گفتار مسئولان گوگل، این پروژه هنوز کامل نشده است و کاربران زیادی هم امکان دسترسی به انرا ندارند اما در آینده نزدیک، کاربران سراسر دنیا می‌توانند از آن استفاده کنند. گوگل یکی از حامیان سایت Stop Badware.org است. پروژه‌ای که در دانشگاههای هاروارد و آکسفورد انگلستان در دست پیگیری است و هدف آن شناسایی سایتها و نرم‌افزار‌های خطرناک اینترنتی است.

سید شهرام نقوی الحسینی

منبع:Csmonitor.com