منبع: ایران هکرز
فایل های ضمیمه ارسالی همراه یک email می تواند مشکلات امنیتی متعددی را برای کاربران ایجاد نماید. حذف اطلاعات موجود بر روی سیستم و یا ارسال ویروس برای افرادی که آدرس آنان در لیست تماس می باشد از جمله مشکلات فوق می باشد . متداولترین فایل های ضمیمه خطرناک ، فایل هائی اجرائی (فایل هائی که توان اجرای کد را دارند) با انشعاب exe . و یا cmd . می باشند . فایل هائی که خود توان اجرای مستقیم را ندارند نظیر فایل های doc . برنامه word و یا فایل های xls . برنامه اکسل ، نیز می توانند حاوی کدهای مخرب باشند . اسکریپت ها ( Vb ,java و فلش ) نیز مستقیما" اجراء نمی شوند ولی می توانند توسط سایر برنامه ها اجراء شوند .
برخی از کاربران این تصور را دارند که فایل های متن با انشعاب txt . و یا فایل های گرافیکی (gif, .jpg, .bmp .) ایمن می باشند ولی همواره اینچنین نخواهد بود . انشعاب یک فایل می تواند جعل شود و مهاجمان از تنظیمات پیش فرض ویندوز که انشعاب فایل های متداول را نمایش نمی دهد ، سوء استفاده نمایند . به عنوان نمونه ، فایل greatfile.jpg.exe که انشعاب واقعی آن مخفی است به صورت greatfile.jpg نمایش داده خواهد شد و کاربران فکر می کنند که فایل فوق یک فایل گرافیکی است ولی در واقع یک برنامه مخرب است .
کاربران کامپیوتر می بایست صرفا" در مواردی که انتظار دریافت یک email به همراه ضمیمه مورد نظر را از یک منبع تائید شده و در آن زمان خاص دارند ، اقدام به بازنمودن فایل های ضمیمه نمایند . حتی در صورتی که یک نامه الکترونیکی به همراه فایل ضمیمه ای را دریافت می نمائید که نسبت به هویت ارسال کننده آن هیچگونه تردیدی وجود ندارد ، این احتمال وجود خواهد داشت که آدرس فوق توسط مهاجمان جعل و یا توسط کامپیوتری آلوده به ویروس و بدون اطلاع صاحب آن ارسال شده باشد .
منبع: ایران هکرز
(fragmentation) : یکی از نتایج نصب و uninstall کردن برنامه ها و یا اضافه و حذف داده ، fragmentation دیسک است . علت بروز مشکل فوق به ماهیت و روش ذخیره اطلاعات برمی گردد . در یک دیسک جدید ، از بخش های پیوسته و پشت سرهم ( موسوم به کلاستر ) در زمان ذخیره یک فایل استفاده می گردد . در صورتی که اقدام به حذف فایلی گردد که پنج کلاستر را اشغال کرده است و در ادامه فایل جدیدی را ایجاد نمائیم که به هشت کلاستر جهت ذخیره شدن نیاز داشته باشد ، پنج کلاستر اولیه به آن اختصاص داده شده و سه کلاستر دیگر از بخش دیگری بر روی دیسک به آن اختصاص داده می شود . بدین ترتیب ، اطلاعات موجود در فایل در دو مکان متفاوت ذخیره می گردند . در ادامه و به منظور دستیابی به فایل ، هدهای هارد دیسک می بایست با قرار گرفتن در مکان های مختلف اقدام به بازیابی اطلاعات یک فایل نمایند . بدین ترتیب ، سرعت دستیابی به فایل کاهش و در صورتی که فایل اشاره شده مربوط به یک برنامه باشد ، سرعت آن برنامه نیز کاهش خواهد یافت .
برای استفاده از برنامه disk defragmenter در ویندوز می توان از مسیر Programs | Accessories | System Tools برنامه را فعال و یا از سایر برنامه های موجود استفاده نمود . برنامه های فوق با سازماندهی مجدد فایل ها ، آنها را حتی المقدور در مکان های پشت سرهم قرار خواهند داد . بدین تریتب ، سرعت دستیابی به اطلاعات ذخیره شده بر روی هارد دیسک افزایش خواهد یافت .
منبع: ایران هکرز
تعداد زیادی از کاربران کامپیوتر تمایل دارند که از آخرین فن آوری ها و نرم افزارهای موجود استفاده نمایند . این گروه از کاربران، همواره اقدام به نصب نسخه های جدید نرم افزارها بر روی سیستم خود می نمایند . نسخه های beta معمولا" رایگان می باشند و این فرصت را در اختیار کاربران علاقه مند قرار می دهند که قبل از ارائه نسخه نهائی که اکثر کاربران با آن کار خواهند کرد ، با ویژگی ها و پتانسیل های آن آشنا شوند . همچنین ، امروزه می توان نرم افزارهای shareware و freeware متعددی را در اینترنت یافت که کاربران علاقه مند و کنجکاو را ترغیب به دریافت و نصب آنان بر روی سیستم بدون توجه به مسائل امنیتی می نماید .
به موازات افزایش تعداد نرم افزارهای نصب شده و یا متعاقب آن uninstall کردن آنها ، احتمال بروز مشکلات متعددی برای کاربران وجود خواهد داشت . حتی در صورتی که نرم افزارهای اشاره شده قانونی باشند ، با نصب و uninstall آنها ، ممکن است برای ریجستری مشکل ایجاد گردد چراکه تمامی برنامه های uninstall قادر به حذف تمامی تنظمیات انجام شده در ریجستری نمی باشند. مشکل فوق ، در نهایت کند شدن سیستم را به دنبال خواهد داشت .
پیشنهاد می گردد ، صرفا" برنامه هائی را که ضرورت استفاده واقعی از آنان احساس و از عملکرد آنان اطمینان حاصل شده است را بر روی سیستم نصب نمود. همچنین ، می بایست تعداد دفعات نصب و uninstall نرم افزار را به حداقل مقدار ممکن رساند .
منبع: ایران هکرز
بدون شک ، برنامه های آنتی ویروس دارای یک نقش اساسی به منظور ایمن سازی یک کامپیوتر می باشند . به دنبال نصب اینگونه نرم افزارها ممکن است کاربران با مشکلات خاصی در خصوص اجرای برخی برنامه های کامپیوتری مواجه و یا به منظور نگهداری و بهنگام سازی آنان هزینه های خاصی را متقبل شوند ، ولی مسائل فوق نمی تواند دلایل قانع کننده و منطقی به منظور عدم نصب و بهنگام سازی یک نرم افزار آنتی ویروس بر روی سیستم باشد . برنامه های مخرب که نرم افزارهای آنتی ویروس آنان را به عنوان ویروس ، تروجان و یا کرم ها تشخیص خواهند داد ، علاوه بر این که ممکن است مشکلات خاصی را برای یک سیستم ایجاد نمایند ، می تواند یک شبکه کامپیوتری را نیر با مشکلات عدیده ای مواجه نموده و حتی باعث از کارافتادن سرویس های شبکه گردند .
spyware ، نوع دیگری از تهدیدات فزاینده در عصر حاضر می باشند که بر روی کامپیوتر کاربران و بدون آگاهی آنان نصب و اقدام به جمع آوری اطلاعات و ارسال آنان به یک مکان دیگر می نمایند . برنامه های آنتی ویروس ، اغلب قادر به تشخیص و برخورد مناسب با این نوع برنامه های مخرب نمی باشند ، بنابراین می بایست از یک نرم افزار اختصاصی تشخیص spyware استفاده گردد .
منبع: ایران هکرز
تعداد زیادی از کاربران ( خصوصا" کاربرانی که از طریق منزل به اینترنت متصل می شوند ) ، کامپیوتر خود را به مودم متصل و بلافاصله از اینترنت استفاده می نمایند ، بدون این که نسبت به این موضوع آگاهی داشته باشند که خود را در معرض چه تهدیداتی قرار داده اند . هر کامپیوتر متصل به اینترنت می بایست با بکارگیری فایروال ، حفاظت گردد . فایروال ، می تواند بخشی درون مودم / روتر و یا یک دستگاه جداگانه باشد که بین مودم /روتر و کامپیوتر قرار می گیرد و یا یک نرم افزار خاص باشد که بر روی کامپیوتر نصب می گردد (نظیر فایروال ارائه شده به همراه ویندوز XP ) . نصب یک فایروال به تنهائی کافی نبوده و می بایست پیکربندی آن را با رعایت مسائل امنیتی انجام داد .
منبع : ایران هکرز
عدم رعایت این موضوع می تواند باعث صدمه فیزیکی به کامپیوتر و از بین رفتن داده موجود بر روی آن گردد . برخی از کاربران این تصور را دارند که صرفا" پس از بروز یک شوک الکتریکی قوی احتمال بروز مشکل برای سیستم وجود خواهد داشت . ضمن رد این برداشت ، می بایست به این نکته اشاره گردد که هر چیزی که بتواند در سیگنال های الکتریکی وقفه ای را ایجاد و جریان برق را مجددا" از ابتدا آغاز نماید ، می تواند باعث سوزاندن قطعات کامپیوتر گردد . استفاده از برخی وسایل برقی ، خصوصا" دستگاه هائی نظیر سشوار و هیتر که به ولتاژ بالائی نیاز دارند ، می تواند باعث ایجاد نوسانات شدید گردد . پس از قطع جریان برق و اتصال مجدد آن نیز ممکن است تا رسیدن به یک سطح ولتاژ مطلوب ، زمانی بطول انجامد ( هر چند اندک ) و در همین فاصله ممکن است مشکلات خاصی برای برخی از دستگاه ها ایجاد گردد .
برای حفاظت سسیستم در مقابل خرابی ناشی از نوسانات شدید جریان برق ، می بایست از یک محافظ مناسب استفاده نمود . استفاده از ups ( برگرفته از Uninterruptible Power Supply ) در بسیاری از موارد نسبت به دستگاه های محافظ ترجیح داده شود ، چراکه این نوع دستگاه ها دارای امکانات مناسبی می باشند که می توان علیرغم قطع جریان برق همچنان از کامپیوتر استفاده و در صورت لزوم سیستم را بطور موفقیت آمیز خاموش نمود .
منبع: شل32
حتما تاکنون سرویسدهندگان وبلاگ بسیاری دیدهاید: بلاگر، پرژن بلاگ، بلاگ اسکای و... این سرویسها که کم هم نیستند هرکدام با برنامهنویسی خاصی به وجود آمدهاند و اکثرا آنها از فناوری ASP استفاده کردهاند.
شما نیز شاید تاکنون وسوسه شده باشید که یک سرویس وبلاگنویسی رایگان راهاندازی کنید؛ شاید با چندنفر نیز صحبت کرده و آنها را نیز برای راهاندازی چنین سیستمی با خود همراه کرده باشید؛ اما اینکه چگونه چنین سیستمی درست کنید احتمالا بزرگترین مشکل شما بوده است.
برای این کار شما یا باید خودتان آستینها را بالا بزنید و برنامه را بنویسید و یا این که از سیستمهای آماده استفاده کنید؛ اما اکثر سیستمهای آماده مانند BlogHoster یا InvisionPower Blog Community رایگان نیستند و برای استفاده از آنها باید مبلغی را به تیم سازندهی آن بپردازید.
در واقع راهاندازی یک سیستم وبلاگنویسی با برنامهای مانند مووبلتایپ یک سیستم وبلاگنویسی کامل نخواهد بود؛ زیرا هیچ کس نمیتواند بهطور آنلاین ثبتنام کرده و بلاگ خود را راهاندازی نماید. بینندگان باید درخواست ثبت وبلاگ را برای شما ارسال کنند تا شما به طور دستی برایشان وبلاگ بسازید. از سویی دیگر، سیستمی مانند مووبلتایپ برای استفادهی فردی و یا گروهی و نه همگانی، ساخته شده و شاید نتواند همهی نیازهای کاربران را برطرف نماید.
اما سیستمی با نام PLogWorld توسط گروهی تهیه شده که بر پایهی PHP و MySQL میباشد. یکی از قابلیتهای این سیستم امکان ثبتنام بینندگان است. نکتهی جالب اینجاست که شما میتوانید Level یا سطح دسترسی و امکانات کاربران ثبتنام شده را مشخص نمایید. در یکی از این سطوح، کاربران میتوانند برای خودشان وبلاگ بسازنند. شل?? نیز با استفاده از این قابلیت این سیستم به شما آموزش خواهد داد که چگونه به طور رایگان یک سیستم وبلاگدهی رایگان بسازید.
امکانات این سیستم عبارتند از:
» امکان استفاده از تمپلیتهای شخصی پیشرفته
» کنترل پنل پیشرفته جهت مدیریت آسان وبلاگ
» آلبوم عکس اختصاصی برای هر کاربر
» امکان دسترسی بیش از یک کاربر به یک وبلاگ
» امکان جستجو در هر بلاگ یا کلیه بلاگها
» ارائه آمار دقیق بازدید کنندگان وبلاگها
» امکان دسته بندی موضوعی مقالات
» معرفی سایتهای مورد علاقه در هر وبلاگ
» استفاده از تمپلیتهای آماده یا تمپلیت شخصی
همچنین شما میتوانید مقداری فضا برای هر کاربر تعیین کنید که کاربر در آن فضا بتواند فایل های خویش را آپلود (Upload) نماید.
زیاد موضوع را طولانی نمیکنم؛ ابتدا برنامه را از اینجا دانلود کنید. سپس طبق دستورات نصب این صفحه، آن را نصب نمایید. توجه کنید که بلاگ اصلی که کاربران قرار است در آن عضو شوند، باید در root یا همان بخش اصلی و ریشهی سایت باشد. هرچند که میتوان آن را بر روی یک سابدامین نیز نصب نمود.
سپس در بخش تنظیمات، سطح دسترسی کاربران را طوری انتخاب کنید که این عبارت در آن باشد: Users can create new blogs
میتوانید با تنظیمات موجود در سیستم، امکانات را هرچه بیشتر مطابق میل خود کنید. نکته : قبل از شروع نسبت به پشتیبانی سرورتان از PHP و MySQL و همچنین مقدار فضای خالی موجود در هاستتان مطمئن شوید. برای شروع به کار سیستم شاید حتی 15 مگابایت نیز کافی باشد، ولی پس از مدتی با افزایش تعداد وبلاگهای ثبتشده روی سیستم قطعا به فضای بیشتری احتیاج خواهید داشت.
منبع: شل 32
هیچ برنامه خاصی برای انتقال Themeهای نصب شده روی گوشی، به گوشی دیگه، وجود نداره. ولی میشه بصورت دستی اینکار رو انجام داد.
هر Theme که روی گوشی نصب میشه بسته به اینکه روی Phone Memory باشه و یا روی Memory Card در یکی از آدرسهای زیر ذخیره میشه:
1) Phone Memory --> C:\System\Skins
2) Memory Card --> E:\System\Skins
ولی نکتهای که هست اینه که این Themeها به اسم اصلی خودشون ذخیره نمیشه! بلکه هر کدوم از اونها در یک دایرکتوری که نام اون از مجموعهای از اعداد و کاراکتر درست شده، ذخیره میشه!
برای تشخیص دایرکتوری Theme مورد نظر، بوسیله یک برنامه مدیریت فایل مثل File Manager یا SeleQ یا... به آدرس داده شده میریم و تک تک دایرکتوری ها رو باز میکنیم و در هر کدوم از اونها یک فایل با پسوند Mbm و یک فایل با پسوند Skn وجود داره که اسم این فایل ها دقیقا اسم Theme مورد نظر هست و از اینجا میتونیم تشخیص بدیم که آیا دایرکتوری مورد نظر رو درست انتخاب کردیم یا نه.
حالا برای انتقال این Theme به گوشی دیگه از یک مثال استفاده میکنیم.
فرض کنید Theme مورد نظر ما اسمش sitaباشه و در دایرکتوری به آدرس E:\System\Skins\d4dc59b3319a4f31 ذخیره شده باشه.
ابتدا با استفاده از برنامه مدیریت فایل در گوشی دوم، به آدرس System\Skins رفته (اگر روی گوشی دوم تاکنون Theme نصب نشده باشه، احتمالا دایرکتوری به نام Skins وجود نداره و در این حال باید این دایرکتوری رو خودمون بسازیم) و یک دایرکتوری به اسم d4dc59b3319a4f31 ایجاد میکنیم.
سپس کلیه فایلهای موجود در گوشی اول رو از طریق BlueTooth و یا InfraRed به گوشی دوم میفرستیم و بعد در گوشی دوم با استفاده از برنامه مدیریت فایل، این فایلها رو به دایرکتوری که جدید درست کردیم، کپی میکنیم. [اگه در گوشی اول غیر از فایلها یک زیردایرکتوری (Sub Directory) داشته باشیم، باید عین اون رو در گوشی دوم هم درست کنیم و فایلهای موجود در اون رو هم به گوشی دوم بفرستیم]
بعد از انتقال کامل فایلها و کپی کردن اونها در دایرکتوری جدید! از برنامه خارج شده و گوشی رو رو یکبار خاموش و روشن میکنیم. بعد از روشن شدن مجدد گوشی از طریق آیکون Themes می تونیم Theme مورد نظر رو بازیابی کنیم
منبع: شل 32
ممکن است شما هم دچار این مشکل شده باشید که پس از نصب یک برنامه وقتی که برای پاک کردن برنامه از روی گوشی خود اقدام میکنید برنامه پاک نمیشود یا اینکه گزینه ای در مورد آن برنامه در داخل منیجر خود پیدا نمیکنید تا بتوانید از دست این برنامه خلاص شوید حال چه کنیم تا برنامه را پاک کنیم.
برای این کار به یک فایل منیجر احتیاج دارید،این برنامه را میتوانید در همین سایت و با نام FExplorer دریافت کرده و بر روی گوشی خود نصب کنید.پس از نصب فایل منیجر و وارد شدن به آن چند گزینه وجود دارد که گوشی شما را به صورت درایو مانند نشان میدهد،به این صورت که مموری تلفن به درایو :C و مموری کارت به :E نام گذاری شده اکنون باید به زمانی که برنامه را نصب کرده اید برگردید و به اینکه برنامه مورد نظر را در کدام درایو نصب کرده اید.
اکنون که همه موارد را میدانید به درایو مورد نظر رفته و در قسمت System به شاخه App رفته و به دنبال اسم برنامه مورد نظر بگردید ممکن است اسم برنامه در این قسمت چیز دیگری باشد پس به دنبال اسمی مشابه گشته و پس از اطمینان فایل مورد نظر را از روی درایو پاک کنید،اگر برنامه را در مموری کارت نصب کرده اید ممکن است در قسمت مموری تلفن نیز شاخه هایی از برنامه وجود داشته باشد پس به مموری تلفن یا همان درایو :C رفته و فیل های مورد نظر را از بین ببرید،حال که تمام فیل های مورد نظر را پاک کرده اید گوشی خود را Restart کنید و پس از روشن شدن به قسمت منیجر رفته و در آنجا نیز گزینه مورد نظر را پاک کنید.
در بعضی مواقع نیز میتوان از قسمت Processes در فایل منیجر اسنفاده کرد و از آنجا برنامه را پاک کنید اما همانطور که در بالا اشاره شد ممکن است در اینگونه از قسمت ها اسم برناه تغییراتی داشته باشد.
منبع: شل32
اگر متوجه شدید که خارج از شبکه سرویس دهنده یا اپراتور مورد استفاده تان هستید و با یک حالت اضطراری یا اورژانس روبرو شده اید،
شماره 112 را شماره گیری نمایید. تلفن همراه یا موبایل تان برای
پیدا نمودن هرشبکه موجود جهت برقرار نمودن تماس، جستجو
می نماید. جالب است بدانید که اگر صفحه کلید تلفن همراهتان قفل
باشد باز هم قادر به گرفتن این شماره خواهید بود .
ب - آیا کلیدهایتان را در اتومبیل قفل شده تان جا گذاشتید؟
آیا اتومبیل تان دارای وسیله فعال شونده از راه دور یا ریموت
(Remote) جهت باز کردن قفل ها میباشد؟ این موضوع ممکن
است روزی بدردتان خورده و مفید واقع شود. یک دلیل خوب
جهت داشتن یک تلفن همراه اینست که اگر شما کلیدهایتان را در
اتومبیل تان با درهای قفل شده جا گذاشته باشید و کلیدهای زاپاس
در خانه تان باشد با تلفن همراه شخص ساکن در خانه تان با
استفاده از تلفن همراه خودتان تماس بگیرید.
تلفن همراه تان را در حدود یک فوت (48/30 سانتیمتر) نزدیک
در اتومبیل تان نگه داشته و از شخص مستقر در خانه بخواهید
همزمان با اینکه کنترل از راه دور یا ریموت باز کردن درب اتومبیل شما
را نزدیک تلفن همراهش نگاه داشته، دگمهء Unlock (باز کردن
قفل درب اتومبیل تان) را فشار دهد. سپس قفل درب های اتومبیل
شما باز خواهد شد. و از اینکه شخصی مجبور به آوردن دستگاه
ریموت قفل اتومبیل شما شود، جلوگیری خواهد شد. در این حالت، فاصله هیچ مشکلی را بوجود نمی آورد . و شما میتوانید صدها مایل دورتر از خانه تان باشید. اگر بتوانید به شخصی که دارای "ریموت – Remote "
دیگر اتومبیل تان می باشد، دسترسی پیدا کرده قادر خواهید بود از
این طریق درب های قفل شده اتومبیلتان را باز نمایید.
(* ناشر این مطلب اضافه مینماید که این مورد خوب کار کرده و
مشکلی ندارد! او این مسئله را امتحان نموده و توانسته دربهای قفل
شده اتومبیلش را از طریق یک تلفن همراه یا موبایل باز نماید.*)
ج - مقدار شارژ مخفی تلفنهای همراه: تصور کنید که شارژ باتری
تلفن همرا تان بسیار کم میباشد، و شما در انتظار یک تلفن مهم میباشید
و شارژرتان نیز همراه تان نیست. تجهیزات نوکیا با یک ویژگی ،
" شارژ رزرو شده "، به بازار ارائه میشوند؟؟. جهت فعال نمودن این
ویژگی کلیدهای *3370# را به ترتیب از چپ به راست بر روی
صفحه کلید موبایلتان فشار دهید و تلفن همراهتان کارش را با شارژ
رزرو شده اش مجددا" شروع خواهد نمود و سپس 50% افزایش انرژی
(شارژ) در باتری اش را نشان خواهد داد.
د - چگونه گوشی تلفن همراه سرقت شده تان را غیر قابل استفاده
نمایید؟
برای اینکه شماره سریال تلفن همراه تان را چک نمایید، کاراکترهای
زیر را به ترتیب از چپ به راست از طریق صفحه کلید تلفن همراه تان
وارد نمایید: *#06# .
پس از وارد نمودن کاراکترهای بالا، یک کد دیجیتالی 15 رقمی بر روی
صفحه نماش تلفن همراهتان ظاهر میشود. این شماره 15 رقمی برای
گوشی شما منحصر بفرد می باشد. این شماره را یادداشت و در مکان
امنی نگاهداری و حفظ نمایید. زمانیکه تلفن همراهتان سرقت شد،
میتوانید به فراهم کننده خدمات یا اپراتور تلفن همراه تان تلفن زده و به
آنها این کد 15 رقمی شماره سریال تلفن همراه تان را بدهید.
اپراتورتان سپس قادر خواهد بود که گوشی سرقت شده را مسدود و
غیر قابل استفاده نماید و از اینرو حتی اگر سارق سیم کارت درون
تلفن همراه تان را نیز عوض نماید، تلفن همراه تان کاملا" غیر قابل
استفاده خواهد بود.
احتمالا" تلفن همراه سرقت شده تان را مجددا" پس نخواهید گرفت،
اما حداقل مطمئن خواهید شد که هر شخصی آن را سرقت نموده قادر
به استفاده و یا فروش آن نخواهد بود.
اگر موارد ذکر شده در بالا را انجام دهید، دیگر دلیلی برای سرقت
تلفنهای همراه وجود نخواهد داشت