سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و به مردى که از او خواست تا پندش دهد فرمود : ] از آنان مباش که به آخرت امیدوار است بى آنکه کارى سازد ، و به آرزوى دراز توبه را واپس اندازد . در باره دنیا چون زاهدان سخن گوید ، و در کار دنیا راه جویندگان دنیا را پوید . اگر از دنیا بدو دهند سیر نشود ، و اگر از آن بازش دارند خرسند نگردد . در سپاس آنچه بدان داده‏اند ناتوان است ، و از آنچه مانده فزونى را خواهان . از کار بد باز مى‏دارد ، و خود باز نمى‏ایستد ، و بدانچه خود نمى‏کند فرمان مى‏دهد . نیکوان را دوست مى‏دارد ، و کار او کار آنان نیست و گناهکاران را دشمن مى‏دارد ، و خود از آنان یکى است . مرگ را خوش نمى‏دارد ، چون گناهانش بسیار است و بدانچه به خاطر آن از مردن مى‏ترسد در کارست . اگر بیمار شود پیوسته در پشیمانى است ، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانى . چون عافیت یابد به خود بالان است ، و چون گرفتار بلا شود نومید و نالان . اگر بلایى بدو رسد ، به زارى خدا را خواند ، و اگر امیدى یابد مغرور روى برگرداند . در آنچه در باره آن به گمان است ، هواى نفس خویش را به فرمان است ، و در باره آنچه یقین دارد در چیرگى بر نفس ناتوان . از کمتر گناه خود بر دیگرى ترسان است ، و بیشتر از پاداش کرده او را براى خود بیوسان . اگر بى نیاز شود سرمست گردد و مغرور ، و اگر مستمند شود مأیوس و سست و رنجور ، چون کار کند در کار کوتاه است و چون بخواهد بسیار خواه است . چون شهوت بر او دست یابد گناه را مقدّم سازد ، و توبه را واپس اندازد و چون رنجى بدو رسد از راه شرع و ملّت برون تازد . آنچه را مایه عبرت است وصف کند و خود عبرت نگیرد ، و در اندرز دادن مبالغه کند و خود اندرز نپذیرد . در گفتن ، بسیار گفتار ، و در عمل اندک کردار در آنچه ناماندنى است خود را بر دیگرى پیش دارد ، و آنچه را ماندنى است آسان شمارد . غنیمت را غرامت پندارد و غرامت را غنیمت انگارد . از مرگ بیم دارد و فرصت را وامى‏گذارد . گناه جز خود را بزرگ مى‏انگارد و بیشتر از آن را که خود کرده ، خرد به حساب مى‏آرد ، و از طاعت خود آن را بسیار مى‏داند که مانندش را از جز خود ناچیز مى‏پندارد . پس او بر مردم طعنه زند و با خود کار به ریا و خیانت کند با توانگران به بازى نشستن را دوست‏تر دارد تا با مستمندان در یاد خدا پیوستن . به سود خود بر دیگرى حکم کند و براى دیگرى به زیان خود رأى ندهد ، و دیگران را راه نماید و خود را گمراه نماید . پس فرمان او را مى‏برند و او نافرمانى مى‏کند . و حق خود را به کمال مى‏ستاند و حق دیگرى را به کمال نمى‏دهد . از مردم مى‏ترسد ، نه در راه طاعت خدا و از خدا نمى‏ترسد در راه طاعت بنده‏ها . [ و اگر در این کتاب جز این گفتار نبود ، براى اندرز بجا و حکمت رسا ، و بینایى بیننده و پند دادن نگرنده اندیشنده بس مى‏نمود . ] [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :110
بازدید دیروز :125
کل بازدید :864587
تعداد کل یاداشته ها : 1319
04/1/17
11:23 ص
مشخصات مدیروبلاگ
 
آذر آموزش[45]
باسلام من در شغل تدریس کامپیوتر هستم و دراکثر شاخه های کامپیوتر فعالیت دارم

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

منبع: روزنامه جام‌جم

در دنیای تجارت امروز قابلیت دست‌یابی به اطلاعات از یک راه قابل‌ اطمینان و مناسب یکی از مألفه‌های پیشرفت محسوب می‌شود ذخیره اطلاعات در کمدها و در قالب هزاران صفحه کاغذ، به تاریخ پیوسته است و دیگر روش مناسبی محسوب نمی‌شود ذخیره اطلاعات در قالبهای الکترونیکی، جایگاه خود را به خوبی پیدا کرده و کامپیوتر در تمام عرصه‌ها، نقش مؤثری ایفا می‌کند گاهی لازم است اطلاعات برای گروهی از کاربران در دسترس باشد اما امکان استفاده همزمان چند نفر از یک کامپیوتر وجود ندارد به همین خاطر، لازم است که کامپیوتر‌های متعددی به یکدیگر پیوند داده شوند این پیوند، شبکه نامیده می‌شود شبکه به یک کامپیوتر اجازه می‌دهد تا اطلاعاتی را به کامپیوتر دیگری بفرستد و یا از آن اطلاعات دریافت کند آشکارترین نوع شبکه که تقریباً همه با آن آشنا هستند، اینترنت است در اینترنت، میلیونها کامپیوتر از سراسر جهان به یکدیگر مرتبط هستند.

شبکه‌های کامپیوتری به دو گروه پایه تقسیم می‌شوند. تکنولوژی شبکه‌های LAN (Local Area Network) می‌تواند تعداد زیادی کامپیوتر را که نسبتاً‌ به یکدیگر نزدیک هستند به یکدیگر مرتبط کند. تکنولوژی WAN (Wide Area Network) تعداد کمتری کامپیوتر را به یکدیگر وصل می‌کند اما این کامپوترها لزوماً به یکدیگر نزدیک نیستند به عنوان مثال، شبکه مورد استفاده میان کامپیوتر‌های دو کتابخانه که در دو نقطه دور از هم، در یک شهر واقع شده‌اند از نوع WAN است. در مقایسه با WAN، LAN سریعتر و قابل اطمینان‌تر است اما تکنولوژی سعی دارد این کاستی را بهبود بخشد.

اینترنت نیز یکی از روشهای عمومی بکار رفته در شبکه‌های کامپیوتری است که بر اساس شبکه‌های LAN کار می‌کند در این روش عناصر شبکه باید به یکدیگر نزدیک باشند حداکثر فاصله میان عناصر مرتبط به یکدیگر، نباید از چند صد متر تجاوز کند اما با استفاده از مدمهای خیلی پیشرفته می‌توان این مقدار را به دهها کیلومتر افزایش داد در دنیای شبکه مجموعه قوانینی وجود دارد که حاکم بر شبکه هستند این قوانین در اصطلاح پروتکول نامیده می‌شوند در شبکه‌های اینترنت، قوانین ساده‌ای حکم فرما هستند.

مهمترین عنصر در هر شبکه، واسطه‌ای (Medium) است که میان عناصر تشکیل دهنده شبکه قرار دارد د راینترنت، این واسطه یک جفت کابل به هم‌پیچیده شده است که عموماً کابل مسی یا فیبر نوری هستند عنصر دیگری در شبکه‌های اینترنت وجود دارد که سگمنت نامیده می‌شوند. سگمنت، فضایی به اشتراک گذاشته شده است که اطلاعات، برای در دسترس بودن در آن فضا قرار می‌گیرند هر شبکه میان تعدادی گروه برقرار می‌شود که معمولاً گروهی کامپیوتر یا تعدادی ابزار کامپوتری از قبیل پرینترها و اسکنرها هستند. این گروهها، از طریق ارسال پیغامهای کوتاهی موسوم به Frame به یکدیگر مرتبط می‌شوند. Frameها، پیغامهایی مشابه جملات انسانی هستند در هر زبان قواعدی برای ساختن یک جمله وجود دارد به عنوان مثال هر جمله از یک نهاد و یک گذاره تشکیل شده است قوانین حاکم بر اینترنت، قوانینی هستند که بر این جمله‌بندیها نظارت می‌کنند این قوانین با استفاده از گویاترین کلمات، کوتاهترین جملات را تولید می‌کنند به طوری که با حذف حتی یک کلمه ایجاد ارتباط امکانپذیر نیست. هر جمله، باید شامل کلماتی ازجمله آدرس گیرنده و فرستنده باشد این آدرسها، شناسه‌هایی هستند که عناصر شبکه بوسیله‌ آنها شناسایی می‌شوند هر گروه آدرسی منحصر به خود دارد تا هیچ شبهه‌ای در برقراری ارتباط باقی نماند. هنگامی که یک پیغام توسط یکی از گروه‌ها ارسال می‌شود، تمامی گروه‌های دیگر این پیغان را دریافت می‌کنند. اما این پیغام، فقط و فقط مربوط به یکی از گروه‌هاست. از این رو ، هر عنصر در اولین مرحله آدرس گیرنده را بررسی می‌کند. اگر پیغام مربوطه به او بود، محتویات پیغام بررسی می‌شود. در غیر این صورت، هیچ عملی بر روی پغام انجام نمی‌شود. یکی از نکات جالب در شبکه اینترنت استفاده از آدرس‌های broadcast‌ است که آدرس‌های همگانی محسوب می‌شوند. هنگامی‌که یک پیام با این آدرس فرستاده می‌شود، همه گروهها ملزم می‌شوند درخواست فرستنده را بررسی و در صورت امکان پاسخی مناسب ارائه کنند.

با این همه، شبکه اینترنتی از یک کابل به عنوان واسطه، محدودیت‌هایی را که شبکه سیمی گرفتار آن است، در پی خواهد داشت. به عنوان مثال، در صورت افزایش طول کابل،‌ بخشی از سیگنال‌های فرستاذه شده از دست خواهد رفت. علاوه بر این، ممکن است امواج مغناطیسی و الکترونیکی محیط، بر روی سیگنال‌ها تأثیر منفی بگذارند. لامپ‌های فلورسنت که در اطراف به وفور یافت می‌شوند، یکی از تولید کنندگان امواج منفی برای شبکه‌های اینترنت محسوب می‌شوند. با این وجود، شبکه اینترنت، پرکاربرد‌ترین نوع ارتباط در شبکه‌های کوچک محسوب می‌شود.

سعید یوسفی

www.howstuffworks.com منبع