سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از آنچه نمی شود مپرس که آنچه شده است تو را بس است [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :56
بازدید دیروز :44
کل بازدید :843143
تعداد کل یاداشته ها : 1319
103/2/15
9:10 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
آذر آموزش[45]
باسلام من در شغل تدریس کامپیوتر هستم و دراکثر شاخه های کامپیوتر فعالیت دارم

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

طبقه بندی و خرد کردن سایت در داخل گروهها و دسته ها

سعی کنید تا صفحات مرتبط را دریک پوشه قرار دهید . برای مثال اطلاعات رسمی شرکت دریک پوشه و صفحات کاتالوگ و عناصر وابسته در پوشه دیگر و در مواقع ضروری از زیر پوشه ها استفاده کنید.این نوع سازماندهی به شما کمک می کند تا به آسانی سایت را مدیریت کنید و درآن به جستجو بپردازید.دراین حالت می توانید با قرار دادن تمامی تصاویر دریک موقعیت مناسب عمل کنید بطوریکه پس از وارد کردن یک تصویر به داخل صفحه ، بدانید که در کجا به آن دسترسی پیدا خواهید کرد.

می توانید پوشه ای با نام Assets را در سایت ایجاد کنید و تمامی آیتم ها و عناصر سایت را که html نیستند درآن پوشه ها ویا زیر پوشه ها ی آن قرار دهید.( همانند پوشه Images برای تصاویر، پوشه sounds برای فایلهای صوتی، پوشه Photos برای عکس ها و ....)

ایجاد نمای طراحی  ونقشه کاری

اگر قبل از اجرای عملی طرح بندی و صفحه بندی سایت اقدام به طرح ریزی کنید می توانید در زمان و وقت خود صرفه جویی نمایید . ساده ترین روش پیاده سازی طرح سایت مورد نظر بر روی کاغذ است. و یا در روش حرفه ای تر استفاده از برنامه ها یی همچون فری هند و یا فایرورکز می باشد.داشتن هماهنگی و انسجام در طراحی و طرح بندی نیز حائز اهمیت است به عبارتی دیگر بازدید کنندگان و کاربران باید بتوانند بدون گیج شدن در سراسر سایت مفاهیم را بخوبی کلیک کنند و استفاده لازم را از برنامه ببرند و براحتی بدانند که در کجای سایت شما قرار دارند. 

در چنین روشهایی از نقشه یا Map  بهره گرفته می شود؛ در نقشه ؛ تمام جزییات وبسایت یا وبلاگ خود را درج می کنند؛ برنامه زمانبندی شده برای گسترش کار خود ؛ داشته باشید ؛ این نکته می تواند متمم شیوه نامه کاری اتان باشد ؛ این نقشه همانند نقشه یک شهر یا یک ساختمان است که به نفع تمام عوامل درگیر در ساخت و ساز است تا بدانند چه باید انجام دهند.

طراحی الگوی مرور و جستجو

محیط دیگری که به طرح بندی شما نتیجه مطلوبی می دهد محیط مرور است . هنگام طراحی سایت به تجربه بازدید کنندگان سایت فکر کنید . یک بازدید کننده چگونه می تواند از صفحه ای به صفحه دیگر باز گردد. توانایی مرور و راهنمای موضوعی می تواند به آنها در یافتن موضوعات و مطالبی که به دنبال آن هستند کمک شایانی نمایند.امکان مرور باید در سراسر سایت در دسترس قرار داشته باشد و سعی کنید تا یک نوار مرور را در قسمت بالایی تمامی صفحات تان حفظ کنید.

سعی کنید از تجربه دیگران هم بهره ببرید؛ به گفته بسیاری از مدیران وبلاگ یا وبسایتها و حتی وبگردهای حرفه ای ؛ وبسایتی یا وبلاگی که بتواند در صفحه اول یا صفحه اصلی خود ؛ تمام امکانات را به بازدیدکننده نشان دهد موفق تر عمل خواهدکرد به عبارتی باید صفحه اول وبسایت شما بعنوان ویترین زیبا و موثر عمل کند تا جذاب به نظر رسد.

پیمایش راحت ؛ سریع و بدور از هر گونه پیچیدگی به کاربران کمک می کند تا راحتتر در صفحات وبلاگ یا وبسایت شما حرکت نموده و به نتیجه مورد نظرشان برسند. البته تجهیز وبسایت یا وبلاگ به یک موتورجستجو داخلی اختصاصی یا موتورجسجو با بهره گیری از دیگر موتورهای جستجو مشهور مانند گوگل هم بسیار راه گشا است.

درج صفحه نقشه وبلاگ یا وبسایت؛ یعنی صفحه ای که به صورت تفکیکی و بر اساس چیدمان منتطقی وبسایت شما ؛ لینک تمام صفحات داخلی شما را یکجا در اختیار بازدیدکننده قرار دهد نیز مطلوب و حرفه ای است. سعی کنید در صفحه نقشه وبسایت ؛ سادگی را تا حد امکان رعایت کنید.

یک نکته مهم و اساسی ، سعی کنید ؛ بازدیدکنندگان دایم خود را از آخرین وضعیت به روزرسانی به سادگی باخبر کنید برخی وبسایتها ؛ قسمت آخرین مطالب به روز شده دارند یا با درج لوگو New  یا جدید سعی می کنند مطالب جدید و به روزشده را تفکیک کنند. در یک کلام به هرمیزان که وبگردی کاربران وبازدیدکنندگان وبسایت خود را ساده تر کنید؛ آنها نیز به وبسایت شما وفادارتر خواهندماند بازهم دراین خصوص خواهم گفت

طرح ریزی و گرد آوری متعلقات:

هر زمان که دریافتید طرح بندی و صفحه بندیتان چگونه باید باشد می توانید اقدام به جمع آوری و گرد آوری متعلقات مورد نیازتان کنید (عکس ها، تصاویر ، صداها، و متون ویا.....) و درسایت این متعلقات را به نحو سازماندهی کنید که به آسانی به آنها دسترسی داشته باشید.با به کارگیری الگوها و عناصر کتابخانه ای به آسانی امکان استفاده مجدد از طرح های صفحه و عناصر صفحه وجود دارد و در واقع اعمال الگوها و عناصر کتابخانه ای موجود بسیار آسان تر از ایجاد صفحات جدید می باشد.

سعی کنید در خصوص متعلقات نیز استاندارد داخلی اختصاصی را لحاظ کنید؛ مثلا اندازه طول و عرض تمام عکسهای به کارگیری شده به یک اندازه معقول باشد. یا اینکه رنگ ؛ فونت و اندازه متنهای خود را  یک اندازه و مقدار لحاظ کنید برای این مهم دو راه اساسی پیش رو شماست البته در این خصوص نیز می توانید در شیوه نامه کاری به صورت جزبه جز و مفصل تمام استاندارها را عنوان و سعی در رعایت آن داشته باشید.

 

الف : الگوها یا Templates :

هنگامی که قصد ایجاد صفحاتی با طرح بندی یکسان دارید می توانید یک الگوی پایه ای را برای طرح ریزی ایجاد نمایید. و درصورتی که پس ازاتمام طراحی ها نیاز داشته باشید تا تغییری در تمامی صفحات ایجاد کنید کافی است تا به آسانی و فقط فایل الگوی اصلی را تغییر دهید تا تغییرات به تمامی صفحات اعمال شود.البته ایجاد تغییرات در الگوها دارای محدودیتهایی نیز می باشد. الگوها بیشتر در محیطهای گروهی و چند کاربره مورد استفاده قرار می گیرند تا مطمئن شوید که هر شخصی از یک محیط صفحه و طرح بندی استفاده می کند. در خارج از محیط های گروهی بکارگیری آیتم های کتابخانه ای انعطاف پذیری بیشتری دارد.

ب : آیتم های کتابخانه ای یا Library Items :

اگر فکر می کنید که یک آیتم همچون یک فایل تصویری در صفحات زیادی از سایت شما مورد استفاده قرار می گیرد می توانید از آیتم های کتابخانه ای استفاده کنید.مفهوم مورد نظرتان را یکبار طراحی کرده و سپس آن را بعنوان یک آیتم کتابخانه ای تعریف نمایید.سپس اگر آن آیتم را بعدها تغییر دهید تمامی نسخه های مربوط به آن آیتم که در سایت مورد استفاده قرار گرفته اند بروز آوری می شوند.